Leiebil med flere sjåfører

Dersom du har lurt på om det er mulig å leie bil og være flere sjåfører på leiebilen så les videre. Vi har alt du trenger å vite om det å leie bil med flere sjåfører.

Hvem som kan kjøre leiebilen

I utgangspunktet er det kun den som har skrevet under kontrakten som kan kjøre bilen og er forsikret. Dersom du skulle være uheldig og få skader på bilen vil dette få konsekvenser. Derfor bør du tenke deg om to ganger før du lar andre slipper til ved rattet. Men du kan velge å legge til ekstra sjåfører slik at flere kan dele på kjøringen.

Legg til ekstra sjåfører

Når du booker leiebil på internett så er det nesten samme prosedyre hos alle utleiefirmaer. Du velger da et tillegg og legger til ekstra sjåfør under bestillingen. Kostnader for dette vil komme i tillegg og vil variere fra utleiested til utleiested. Det vil komme opp ett prisoverslag du kan se over før du trykker go.

Gode grunner for å dele på kjøringen

Det kan i mange tilfeller være lurt å dele på kjøringen når en leier leiebil. Her finner du 4 gode grunner:

  • Det kan gi deg en tryggere og sikrere reise. Når du blir sliten og trøtt kan noen andre overta rattet.
  • Spennende å oppleve nye biler. Enkelte har lyst å dele på kjøreopplevelsen ved å teste ut en ny bil for en kort periode.
  • Du bør legge inn en hviletid etter 4,5 timer på veien. Har du en ekstra sjåfør blir ikke dette noe problem.
  • Du kommer raskere fram om du deler på kjøringen.

Dette bør du sjekke angående pris

Pris og ulike vilkår vil variere fra land til land. Om du leier i utlandet bør du være obs på disse reglene. Pass på at du har fått oppgitt riktig pris, kostnad for egenandel, hva det koster for ekstra sjåfør, om du må betale på forskudd eller på stasjon. Sjekk også om skade på glass og dekk for leiebilen er inkludert i prisen.

Unngå ekstra kostnader

Det er faktisk mulig å unngå denne ekstra kostanden som vil komme når du velger leiebil med flere sjåfører. Enkelte utleiefirmaer har gjort det gratis slik at du kan legge til en eller to ekstra sjåfører som blir inkludert i opprinnelig pris. Som regel vil dette dreie seg om familiemedlemmer som samboere, ektefeller etc. I tillegg kan du unngå denne ekstra utgiften ved å bli medlem i selskapenes lojalitetsprogrammer. Da vil du kunne benytte dette tilbudet og legge til en eller to ekstra sjåfører – helt uten kostnad.

Å bryte regler kan koste deg

Dersom du tenker at det er ikke så farlig om du legger til en ekstra sjåfør og bare lar samboer kjøre uten å være oppført, kan dette koste deg dyrt. Du har nemlig skrevet under på leiekontrakten som er ett juridisk dokument og dersom du bryter reglene kan utleieselskapet bestemme at du mister dine rettigheter.

Dersom det skulle skje en ulykke, når en annen enn den oppførte sjåføren kjører, kan selskapet gjøre deg erstatningsansvarlig. Dette kan koste deg mange hundretusen.

Hold deg til avtalen

Når du leier bil og ønsker å legge til flere sjåfører så betal det som kreves. Det er verdt det. Du kan velge å finne gode avtaler hos de beste leverandørene eller du kan sjekke opp med utleiefirmaer som har ekstrasjåfør inkludert i prisen. Ikke la deg lure av at ting kommer til å gå bra, forsikre deg om at du følger reglene og nyt godt av å flere som kan dele på rattet. Hold deg våken med øynene på veien og del kjøreopplevelsen med noen andre også. God tur og nyt små og store gleder langs veien.

Leiebil med flere sjåfører
Scroll to top