Dette må du vite før du bestiller leiebil i Trondheim

Det å leie bil i langstrakte Norge er enklere enn hva folk flest tror, det er likevel noen tips som er greit å vite om. Billigst mulig leiebil, riktig forsikring og hvor du kan leie bil i Trondheim? Her kan du lese alt du trenger å vite før du bestiller leiebil i Trondheim

Hvor du kan få leiebil i Trondheim

Norge er et langstrakt land, med store distanser. Likevel kan du få leiebil tilnærmet overalt. Alle de store byene har en rekke konkurrerende utleieselskap, noe som betyr at du kan få leiebil i Kristiansand, Molde og Trondheim, for å nevne noe.

Kapasiteten til leiebilselskapene varierer, jo større stedet der du skal leie bil er, jo større kapasitet. Enkelte utleiere er også sesongbasert, og har flere biler tilgjengelig i høysesong.

Hovedregelen er alltid å være tidlig ute. De første bilene ryker først og prisen stiger jo nærmere utleiedato. Er du et sted hvor du ikke er kjent med de lokale forholdene kan det være en fordel å ta i bruk en av de større utleieselskapene, som:

Hva koster leiebil i Trondheim

Prisen på leiebil avgjøres av en rekke faktorer. Hvilken bil du ønsker, hvor lenge du skal leie den og hvor du skal leie bil påvirker prisen. Trondheim er en av Norges største byer. Leiebilprisene er på generelt grunnlag noe høyere i de største byene enn ellers. Enda dyrere er det å leie en bil på flyplassen.

Forsikring

Når du leier en bil er du påkrevd å tegne kasko- og ansvarsforsikring. Denne dekker deg mot det groveste, men har til gjengjeld en høy egenandel. Du bør alltid betale leiebilen med kredittkort, da de ofte har denne forsikringen inkludert. Det finnes en rekke ekstraforsikringer på markedet. Et godt råd er å forhøre seg med kredittkortselskapet hva de tilbyr, da deres forsikringer som regel er rimeligere enn utleier sine.

Egenandelsforsikring

En av de mest populære ekstraforsikringene er egenandelsforsikring, denne beskytter deg mot et høyt egenandelskrav. Typisk koster en slik forsikring et par hundre kroner. Et eksempel: Du er uheldig og er involvert i en bilulykke. Skadene på bilen kommer på 75 000 kroner, med en egenandel på 8 500 kroner. Har du egenandelsforsikring slipper du å betale egenandelen på 8 500 kroner, men bare prisen på forsikringen.

Huskeliste ved bestilling

Tenk nøye over hva du faktisk skal med leiebilen. Ekstrautstyr kan fort bli dyrt å leie hos et leiebilselskap. Skal dere ut å kjøre langt kan det være deilig å kunne dele rattet. I så fall må du oppgi en ekstra sjåfør når du leier bilen.

Når du leier bil må også et depositum tas, folk flest er mer komfortable med at dette belastes et kredittkort enn egen brukskonto. Et kredittkort vil også beskytte deg mot urimelige krav i etterkant. Får du valgmuligheten anbefales det alltid å bestille full tank til full tank, skal du betale utleier for drivstoff tar de ofte urealistisk høy drivstoffpris.

Henting av leiebil i Trondheim

Ferien er endelig kommet og du skal hente ut leiebilen, hva bør du huske på. I det du henter ut leiebilen bør du se over bilen sammen med utleier, slik unngår du en konflikt i ettertid. Utleiefirmaene har ofte et skjema eller en liste på alle feilene, skader eller bulker til bilen.

Formålet med runden er å se at bilens tilstand stemmer overens med denne listen. Om ikke utleier har anledning til å se over bilen sammen med deg er du nødt å gjøre det selv, et godt råd er å ta bilder av bilen. Stemmer ikke bilen overens med listen du har fått utdelt må du kontakte utleier, kjør aldri der ifra før informasjonen stemmer.

Levering av leiebilen

Ved tilbakelevering av bilen bør du også se over bilen. Du kan med fordel også ta bilder av bilen før du leverer den tilbake, så har du ditt på det rene. Det kan også være en fordel å være ute i god tid. Utleierne har ikke alltid den beste kapasiteten og du må ofte belage deg på litt kø.

Sist men ikke minst må du gjøre deg oppmerksom på om utleier krever at bilen skal returneres med full tank eller ei. Har du i avtalen at den skal leveres tilbake med full tank og du glemmer det vil det fort koste penger. Utleier tar et gebyr for å fylle tanken for deg og tar gjerne en skyhøy drivstoffpris.

Hvordan få billigst leiebil

  1. Vær tidlig ute. De beste bilene ryker først, så vær tidlig ute for å sikre deg en bil du trives i. Prisen på leiebilene stiger også jo nærmere du kommer utleiedato.
  2. Bestill på internett, det er nesten utelukkende billigst å bestille leiebil på nett.
  3. Vær fleksibel på når du skal leie bil. Har du muligheten til å planlegge ferien etter når leiebilen er ledig eller billigst kan du fort spare en del penger.
  4. Hent og lever leiebilen på samme sted. Det er mulig å levere bilen et annet sted enn du henter den ut, men det er en relativ prisforskjell på disse alternativene.
  5. Ikke lei leiebil på flyplassen. Har du mulighet til å unngå dette bør du det. Prisene på flyplassene er høyere enn ellers fordi utleieselskapene må betale flyplassen en avgift for å leie ut biler der, denne avgiften bakes inn i prisen på leiebilen.
  6. En annen leielengde kan lønne seg, det er lett å tenke at å leie en bil i fem dager er billigere enn i en uke, slik er det ikke alltid.
  7. Velg en bil som passer ditt formål. Skal du ut på en lang tur kan det lønne seg å oppgradere bilen en klasse. Selv om leieprisen øker kan det fort lønne seg totalt sett, da drivstofforbruket kan være vesentlig lavere.
  8. Har du mulighet bør du alltid bestille og betale med kredittkort, da er du godt forsikret. Vær obs på at ulike kredittkortselskap har ulike vilkår og betingelser, så gjør deg kjent med din avtales vilkår.
Dette må du vite før du bestiller leiebil i Trondheim
Scroll to top